Het Atelier BINNENHUISARCHITECTUUR van het IKO blogt...!!

Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat er in ons atelier zoal beweegt.
Hopelijk wordt dit voor ieder van ons een bron van inspiratie en tegelijk een onuitputtelijk medium om informatie uit te wisselen.




dinsdag 28 september 2010

Architectuurweekend


Je een weekend onderdompelen in innoverende architectuur en moderne kunst, voor mij werkt dit als een energieboost.
Het recent geopende 'Centre Pompidou'in Metz, als een chinese boerenhoed neergelegd op de grens tussen stad en natuur, een cultuurtempel waar oost en west elkaar ontmoeten. Shigeru Ban, de hoofdarchitect, bouwde in hout en volgens de structuur van een bamboehoed een organisch gevormde 'hoed' boven de drie, bijna 100m lange horizontale kokers. Deze kokers fungeren als expositieruimte, met aan beide zijden een open kijk op Metz, op de wereld. Het geheel, 77m hoog, refererend naar het bouwjaar van het Centre Pompidou in Parijs oogt als een sprookje.

Minder spectaculair maar met een groter ruimtelijke belevenis en badend in zenithaal licht was dan het Mudam in Luxembourg, een architectuur van Pei (de arch. van de pyramide bij het Louvre).Het museum fris en levendig en met een prachtige collectie actuele kunst draagt duidelijk de signatuur van Pei. Hier beleef je en geniet je van een grootse architectuur.
En of we nog niet genoeg kathedralen van de 21ste eeuw gezien hadden, was er ook nog de stop bij het Station van Calatrava in Luik. Samen waren we hier al eerder. Toch blijft deze zinnestrelende bijna erotiserende architectuur boeien, zelfs al staat deze architectuur op je netvlies gekleefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten