Het Atelier BINNENHUISARCHITECTUUR van het IKO blogt...!!

Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat er in ons atelier zoal beweegt.
Hopelijk wordt dit voor ieder van ons een bron van inspiratie en tegelijk een onuitputtelijk medium om informatie uit te wisselen.




dinsdag 23 november 2010

Rietveld Tentoonstelling


Rietvelds Universum

Centraal Museum Utrecht
Nog tot 30 januari 2010

Verlengd tot half februari 2011
 

De tentoonstelling Rietvelds Universum laat zien dat de Utrechtse architect en ontwerper Gerrit Th. Rietveld (1888-1964) veel meer heeft ontworpen dan de klassieke Rood-blauwe stoel en het beroemde Rietveld Schröderhuis. Hij realiseerde meer dan honderd gebouwen en vele meubelen.
Het Centraal Museum plaatst Rietvelds werk in een brede context. Door de persoon en zijn manier van werken centraal te stellen en te vergelijken met beroemde tijdgenoten als Wright, Le Corbusier, Mies van der Rohe komt het creatieve genie van Rietveld in een nieuw licht te staan en wordt er een beeld gegeven van Rietvelds bijdrage aan 20ste-eeuwse architectuur en design. Uniek bij Rietvelds Universum is Werkplaats Rietveld, waar bezoekers geïnspireerd door Rietvelds werk en gedachtegoed zelf aan de slag kunnen. De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut.
http://www.centraalmuseum.nl


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten