Het Atelier BINNENHUISARCHITECTUUR van het IKO blogt...!!

Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat er in ons atelier zoal beweegt.
Hopelijk wordt dit voor ieder van ons een bron van inspiratie en tegelijk een onuitputtelijk medium om informatie uit te wisselen.




dinsdag 23 november 2010

Renaat Braem- Architectuurtentoonstelling


Renaat Braem
Tentoonstelling in de Singel Antwerpen

open wo > zo 14 > 18 uur en bij voorstellingen 18 > 23 uur
gesloten ma/di en feestdagen en van 24/12/2010 tem 4/1/2011

Het werk van de markante Antwerpse architect Renaat Braem (1910-2001) spreekt tot de verbeelding. Anno 2010 verwondert de expressiviteit van zijn architectuur, zijn engagement in sociale woningbouw en zijn felle pen nog steeds. Voor Braem stonden architectuur en stedenbouw in het teken van een voortdurende zoektocht naar de bevrijding van de mens, zowel sociaal als individueel.
De tentoonstelling maakt een reis doorheen het veelzijdige universum van Braem. Ongekende tekeningen, collages en plannen uit zijn architectuurarchief tonen zowel emblema-tische projecten - waaronder het sociale woningbouwcomplex op het Antwerpse Kiel, het Middelheimpaviljoen of de politietoren in hartje Antwerpen - als minder bekende en niet-gerealiseerde gebouwen. In al deze projecten toont Braem zich een veelzijdig ontwerper die telkens opnieuw oplossingen zoekt voor de spanning tussen utopie en context, tussen individualiteit en collectiviteit, tussen een dogmatisch modernisme en een meer organische architectuur. Daarbij raken de spitsvondigheid van zijn sociale en ruimtelijke analyses, het minutieus materiaalgebruik en zijn sculpturale vormentaal nog steeds aan het hedendaags architectuurdebat.

http://www.desingel.be


 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten