Het Atelier BINNENHUISARCHITECTUUR van het IKO blogt...!!

Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat er in ons atelier zoal beweegt.
Hopelijk wordt dit voor ieder van ons een bron van inspiratie en tegelijk een onuitputtelijk medium om informatie uit te wisselen.




donderdag 6 september 2012

PETER ZUMTHOR

Documentaire Peter Zumthor door Wim Wenders

 Regisseur Wim Wenders draagt zijn nieuwe 3D documentaire op aan architect Peter Zumthor.
Wenders is al begonnen met het filmen en het maken van de documentaire zal enkele jaren in beslag nemen. Peter Zumthor wordt door Wenders van begin tot eind gevolgd bij een van zijn projecten. In de documentaire wordt vastgelegd hoe een gebouw wordt gemaakt.
Gevormd door steden en gebouwen
Wim Wenders: "De meeste architecten hebben al een 3D beeld van wat ze gaan maken. Ze kunnen een gebouw virtueel binnenlopen, nog voor het gebouw klaar is. Ik wil een film maken die gaat over het gevoel die een plaats je kan geven, over hoe ruimte mensen beïnvloedt en hoe wij gevormd worden door steden en gebouwen. Voelen wat een kamer met je doet, dat is iets dat je bijna beter zou kunnen omschrijven in woorden dan in een 2D film. Het gaat echt om een gevoel en dat is iets dat veel architecten delen met filmmakers, het is iets dat beide beroepen gemeen hebben. Ik ben blij om deze manier van 3D filmen nu ter beschikking te hebben. Daarmee kan je werkelijk een gevoel van plaats weergeven.


Op de Architectuur Biënnale van Venetië zal een korte trailer van de film te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten