Het Atelier BINNENHUISARCHITECTUUR van het IKO blogt...!!

Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat er in ons atelier zoal beweegt.
Hopelijk wordt dit voor ieder van ons een bron van inspiratie en tegelijk een onuitputtelijk medium om informatie uit te wisselen.




vrijdag 3 juni 2011

Totaaltransformatie voor Onderzeebootloods

Elmgreen & Dragset
The One & The Many
28 mei - 25 september 2011

WAAR : ONDERZEEBOOTLOODS, Heijplaat, Rotterdam


De Deense kunstenaar Michael Elmgreen (1961) creëert samen met de Noorse Ingar Dragset (1969), een grote tentoonstelling waarvan een speciaal ontworpen flatgebouw, verlaten kermisapparatuur en een keur aan attributen de hoofdbestanddelen zijn. De expositie 'The One & The Many' zal de 5000m2 loods, waar ooit onderzeeboten werden gebouwd, transformeren tot een achterstandswijk waar de sfeer grimmig en rauw is. De zelfkant van de maatschappij is voelbaar in deze onderwereld, een plek die groezelige types en merkwaardige activiteiten aantrekt.

De expositie 'The One & The Many' zorgt ervoor dat deze zomer opnieuw de ogen worden gericht op het RDM-terrein in de haven. Tot en met 2014 werkt Museum Boijmans Van Beuningen samen met het Havenbedrijf Rotterdam aan een reeks grootschalige kunstprojecten. Vorig jaar beet Atelier van Lieshout het spits af met de tentoonstelling 'Infernopolis' die direct na de opening door de Volkskrant werd uitgeroepen tot 'De absolute kunsthit van deze zomer'. Op 28 mei is de officiële opening van 'The One & The Many'.

http://www.onderzeebootloods.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten