Het Atelier BINNENHUISARCHITECTUUR van het IKO blogt...!!

Graag willen we jullie op de hoogte houden van wat er in ons atelier zoal beweegt.
Hopelijk wordt dit voor ieder van ons een bron van inspiratie en tegelijk een onuitputtelijk medium om informatie uit te wisselen.




donderdag 20 mei 2010

- Turnhoutse school


Ar-Tur zette film op DVD

Ar-Tur, de architectuurvereniging Turnhout en omstreken heeft met steun van FORUM (voormalig VCM) een film gedraaid over de architecten van de "Turnhoutse school": Paul Neefs, Lou Janssen en Vanhout-Schellekens. Om hun werk te tonen werden drie woningen bezocht en besproken met architecten en bewoners. Het geeft een schitterend beeld van architectuur van meer dan 30 jaar geleden, die vandaag nog als hedendaagse, waardevolle architectuur wordt beschreven.
Deze boeiende documentaire "Huiselijk modernisme: drie woningen rond Turnhout" werd gerealiseerd door Terenja Van Dijk i.s.m. Saskia Kloosterboer en Yves De Bont (allebei leden van Ar-Tur). Terenja realiseerde eerder ook al geprezen films over designer Maarten Van Severen en Meubelfabriek De Coene.
Ar-Tur vertoonde dit seizoen de film in een overvolle Kuub. De DVD is nu te koop aan de ticketbalie van de Warande te Turnhout aan 18,00 euro en in de winkels van Copyright in Antwerpen en Gent.

Meer informatie over Ar-Tur vind je op http://www.warande.be/artur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten